Gunoi la preț de lux

Gunoi la preț de lux

Nu mai este doar un plan, ci o certitudine.

Taxa de mediu de 80 de lei pe tona de deșeuri se va resimți în factura botoșănenilor la salubritate. După mai multe întâlniri și discuții s-a ajuns la concluzia că este singura soluție pentru ca municipiul și județul să nu fie din nou îngropate în deșeuri.

Mai multe primării botoșănene s-au conformat deja cu majorarea și au supus spre aprobare un proiect de hotărâre în Consiliile Locale.

Până pe 25 februarie, Urban Serv va trebui să achite taxa de mediu de 80 de lei pe tona de deșeuri depozitate către administratorul depozitului ecologic de la Stăuceni, în caz contrar societatea Diasil nu va mai permite depozitarea gunoiului la groapă.

Tariful va fi pus tot pe umerii plătitorilor de taxe. Astfel, taxa se ma majora cu aproximativ 2 lei și se va plăti retroactiv și pe luna ianuarie.

Autoritățile locale urmează să încheie un protocol financiar cu Consiliul Județean, iar taxa de mediu se va plăti prin intermediul CJ-ului. Astfel, societatea va fi scutită de plata TVA-ului.

Există primării în județ care au luat deja măsuri privind introducerea taxei de mediu.

Din primele calcule făcute , taxa de salubritate se va majora cu 2 lei de persoana pe lună. Majorarea tarifului se va aplica retroactiv pentru că legea care impune taxa de mediu a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Citeste si:

Facebook Comments