VIDEO! Gură de oxigen pentru fermieri

Sistemele de irigații, motiv de mândrie pentru social democrați! După mai bine de două decenii, o parte dintre agricultorii din zona Manoleasa -Rădăuți Prut beneficiază de irigarea culturilor agricole. Pompele au fost puse în funcțiune. Social democrații anunță că la sfârșitul lunii iulie se vor finaliza și lucrările la stația de pompare de la Ripiceni-Stânca.

Investițiile în irigații au devenit în sfârșit o prioritate și la Botoșani. Lăsate în paragină, după Revoluție, stațiile de pompare au fost complet distruse. Timpul și-a pus amprenta asupra conductelor, iar bună parte din echipamente au fost distruse sau furate.

Guvernul a alocat fonduri pentru punerea în funcțiune a sistemului de irigații de la Manoleasa, unde lucrările s-au finalizat, iar în curând ar urma ca apa să fie pompată și prin sistemul de irigații de la Ripiceni-Stânca.

La amenajarea Curtești se irigă 500 de hectare, iar la Movileni se irigă aproximativ 1.000 de hectare. În cadrul conferinței de presă de la PSD a fost invitat și un om de afaceri, singurul din țară care produce pompe industriale. Acesta a precizat că afacerea a înflorit în ultimii doi ani.

În scurt timp ar urma să fie finalizată și investița de la Stânca-Costești. Investițiile pe acest sector ar urma să continue, cel puțin asta își propun social democrații.

La Ripiceni-Stânca se investesc 750 000 de lei, iar stațiile de pompare sunt produse de o companie botoșăneană.

Citeste si:

Facebook Comments