Guvernul a primit votul de învestitură. Grindeanu: Vă propun o Românie normală. Iohannis: Domnule Dragnea, învăţaţi-i şi pe miniştri programul

Guvernul a primit votul de învestitură. Grindeanu: Vă propun o Românie normală. Iohannis: Domnule Dragnea, învăţaţi-i şi pe miniştri programul

Guvernul Grindeanu a primit votul de învestitură din partea Parlamentului, după ce 295 de aleşi au votat „pentru“ şi doar 133 au votat „împotrivă“. La ceremonia de depunere a jurământului preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut liderului PSD, singurul care ştie „programul din scoarţă-n scoarţă“, să-i înveţe şi pe miniştri programul de guvernare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, la Realitatea TV, că se aştepta la un alt discurs din partea preşedintelui Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de către membrii guvernului Grindeanu, Dragnea apreciind că ”ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele, nici cu glumiţele”, scrie News.ro.

România este într-o situaţie care poate fi foarte bună sau într-una în care decidenţii din statul român nu reuşesc să aibă capacitatea de a contribui la un climat de dialog. Eu o să promovez tot timpul dialogul, nu conflictul politic, dar m-aş fi aşteptat la altfel de discurs şi altfel de observaţii într-o ceremonie de asemenea nivel şi în palatul prezidenţial”, a spus Liviu Dragnea când a fost invitat să comenteze discursul preşedintelui Iohannis de la depunerea jurământului de către Guvern.

Preşedintele PSD a arătat că nu este preocupat de consideraţiile lui Klaus Iohannis legate de programul de guvernare, dar a avertizat că este datoria celor cu putere de decizie în statul român să sprijine Guvernul.

În ce priveşte cifrele la care s-a referit preşedintele, eu nu de acolo îmi fac probleme sub nicio formă pentru că noi nu am făcut un program de guvernare mincinos, ci unul elaborat foarte bine. În schimb, mă aştept şi cer tuturor instituţiilor statului să sprijine acest guvern. Este Guvernul României şi este obligaţie tuturor oamenilor cu decizie în acest stat să sprijine acest guvern şi să nu-i pună piedici. Ar fi bine să nu ne mai jucăm niciunul nici cu vorbele, nici cu glumiţele, nici cu acţiuni văzute sau nevăzute”, a declarat Dragnea.

Citiți articolul pe www.adevarul.ro

 

Citeste si:

Facebook Comments