Guvernul si-a amintit de Botoșani

În prag de alegeri, Guvernul Tehnocrat trimite un sac de bani la Botoșani.

Nu, nu este județul privilegiat de mai marii din capitală. Printr-o rectificare bugetară pozitivă, aprobată în ședință de Guvern de miercuri, toate județele vor primi fonduri.

Este vorba de sume pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate dar și pentru echilibrarea bugetelor locale.

Altfel spus, profesorii nu mai riscă să rămână fără salariile pentru luna decembrie iar mai multe Primarii vor primi bani pentru programe de dezvoltare locală. În total, la Botoșani urmează să ajungă peste 30 de milioane de lei.

Așa cum se întâmplă la fiecare sfârșit de an, print-o rectificare de buget a Guvernului toate județele din țară primesc bani.

La Botoșani vor ajunge aproape 4 milioane lei, sumă prevăzută la cheltuieli descentralizate, din care mai mult de jumătate vor merge la Protecția Copilului.

Aproximativ 1,7 milioane de lei vor fi direcționați către centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap iar 105 000 lei vor fi alocați pentru distribuirea fructelor în școli.

Președintele Consiliului Județean urmează să convoace o ședință extraordinară pentru împărțirea a 20% din cei aproape 32 milioane de lei.

În anii anteriori, au existat discuții ce au pornit de la faptul că sumele repartizate de Consiliul Județean au fost distribuite pe criterii politice.

Și de această dată, Costică Macaleți este convins că vor apărea acest gen de discuții, mai ales că suma este insuficientă pentru solicitările și nevoile fiecărei unități administrativ teritoriale.

Citeste si:

Facebook Comments