VIDEO!Haos în administrația locală și județeană

Este o situație fără precedent în administrația botoșăneană. Legea salarizării unitare a băgat în grevă funcționarii celor două importante instituții din Botoșani :Primărie și Consiliu Județean.

În cursul dimineții, toți angajații și-au legat la brațe banderole albe și au declanșat greva japoneză. Funcționarii doresc ca salariile lor să fie stabilite prin lege și nu să fie la mână Consiliilor Locale și Județene.

Legea salarizării unitare a stârnit controverse aprige în rândul funcționarilor. Sute de bugetari au protestat astăzi în fața Palatului Parlamentului iar colegii lor din țară i-au susținut din birouri.

Deși angajații de la stat au beneficiat în ultima perioadă de majorări salariale, se tem că acestea ar putea fi diminuate sau că ar putea rămâne fără locul de muncă.

Iar la doi pași de Consiliul Județean, bugetarii din Primărie își desfășurau activitatea dar cu aceleași nemulțumiri.

Demersul angajaților este susținut și de șefi. Deși este colega lui de partid, Costică Macaleți consideră că sunt sincope în legea salarizării unitare întocmită de Lia Olguța Vasilescu dar spune totuși că în cele din urmă va scoate o lege a salarizării foarte bună.

Dacă negocierile cu ministrul muncii nu vor avea efectul scontat, funcționarii ar putea intra în grevă generală.

Citeste si:

Facebook Comments