VIDEO! Haos la Nova Apaserv

Societatea Nova Apaserv stă pe un butoi de pulbere! Cei șase directori ai societății au fost astăzi împroșcați cu noroi în ședința de Consiliu Județean. Discuțiile s-au centrat asupra activității operatorului de apă. Pentru anul în curs se anunță o scădere a productivității dar o creștere cu peste 300% a bonusurilor. Ca niciodată, atât liberalii cât și social democrații au cerut să se ia măsuri.

Nova Apaserv a devenit cea mai controversată societate a urbei. Lucrurile scârțâie grav la operatorul de apă. Lucrările pe proiectul cu fonduri europene nu sunt în grafic, salariații își primesc salariile cu întârziere dar cert este că în continuare numărul directorilor se păstrează constant și la fel și salariile lor.

Primul consilier județean care a luat cuvântul a fost, culmea, un angajat al Nova Apaserv. Acesta a subliniat faptul că societatea are mari probleme financiare și litigii. Ba mai mult, a amintit și de contractul de extindere a rețelei de apă și canal de la Vorona unde lucrările sunt extrem de întârziate și a cerut Consiliului Județean să ia măsuri.

Toate discuțiile s-au purtat pe marginea proiectului de hotărâre privind bugetul de la Nova Apaserv. Liberalii s-au opus proiectului de hotărâre pe motiv că productivitatea muncii este în scădere iar în ceea ce privesc salariile sunt diferențe enorme între salariul minim și maxim. O poziție vehementă în ceea ce privește activitatea de la apă a avut și un consilier PSD. Florentin Pietraru a solicitat un plan de management din partea Consiliului de Administrație de la apă.

Singurul care nu vede situația la fel de tragic, este directorul de la apă. Albert Tănasă susține că sunt îndreptățite criticile consilierilor județeni dar are o explicație, cel puțin bizară. Productivitatea muncii este scăzută în procente pentru acest an pentru că a scăzut producția din apa meteo.

Directorul de la apă a specificat faptul că nu există risc de insolvență iar salariile au întârziat puțin pentru a se asigura un echilibru în cadrul societății.

Citeste si:

Facebook Comments