Hockeiştii gălăţeni în tabăra ECO-KNOW-LIFE

Zeci de tineri în tabăra la Agafton

Aproximativ 100 de tineri din întreaga ţară participă în aceste zile la cea mai longevivă tabără de la Agafton. Este vorba despre tabăra naţională ECO-KNOW-LIFE, care se află la cea de-a XI-a ediţie. Ea are ca punct de plecare nevoia de participare a tinerilor iubitori de natură la acţiuni specializate pentru protejarea mediului. Tot aici însă tinerii vor deprinde tehnici de orientare în timp şi spaţiu dar şi tehnici de autoapărare.

Printre aceştia se află şi hocheiştii de la Clubul Dunărea Galaţi. 26 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani au lăsat deoparte gheaţa şi sportul lor favorit pentru a învăţa cât mai multe lucruri despre mediul înconjurător. Pe lângă acestea vor avea ocazia să se şi antreneze pentru viitoarele lor meciuri.

Nu au venit copii doar din Galaţi ci şi din alte zone ale ţării precum: Ilfov, Arad, Neamţ dar şi Bucureşti. Atât băieţii cât şi fetele recunosc cât de utilă este tabăra. Se bucură foarte mult că s-au înscris şi că vor învăţa lucruri care să le folosească oricând va fi nevoie. Aceasta este şi părerea Laurei, o tânără de 17 ani din Bucureşti.

Andrei Baican,un alt tânăr iubitor de natură, afirmă că vrea să înveţe să păstreze mediul curat întrucât vrea ca în viitorul apropiat să devină inginer de petrol şi gaze.

Nu doar învăţatul se află printre lucrurile importante de făcut pe lista tinerilor ci şi distracţia şi voia bună. Este momentul prielnic împărtăşirii de cunoştinte şi al creării de prietenii. Aflând de fosta tabără organizată tot la Agafton, tabăra militară de airsoft, tinerii entuziaşti au fost curioşi să afle şi câteva lucruri despre acest sport. Radu Humelnicu, director DJST a onorat dorinţa participanţilor şi le-a adus 2 dintre instructorii taberei militare. Aceştia i-au învăţat pe copii cum să tragă cu arma.

La fel cum toate lucrurile frumoase au un sfârşit, aşa şi tabăra ECO-KNOW-LIFE se va termina. Ea se va închide duminică pe 11 septembrie. Cu toate acestea însă reprezentanţii taberei le-au pregătit surprize participanţilor. Printre ele, se află şi focul de tabără din această seară.

Citeste si:

Facebook Comments