Hrană și adăpost pentru animale făcute scrum, la Roma! Focul a fost pus intenționat

Hrană și adăpost pentru animale făcute scrum, la Roma! Focul a fost pus intenționat

Panică, noaptea trecută în comuna Roma, după ce la una din gospodării a izbucnit un incendiu puternic, iar un localnic a rămas fără hrană şi adăpostul pentru animale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin înainte de miezul nopţii. La faţa locului s-au deplasat atât pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cât şi pompierii voluntari din comună. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, iar saivanul pentru oi, cu o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătrați, era distrus în totalitate. Totodată, exista pericolul ca flăcările să se extindă la un lan de porumb.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 10 pompieri militari şi voluntari, aproape cinci ore.  Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate culturile din vecinătate pentru ca focul să nu se extindă.

Flăcările au distrus 30 tone de furaje şi adăpostul de animale, valoarea pagubelor a fost estimată la 50.000 de lei. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie acţiunea intenţionată.

Citeste si:

Facebook Comments