Hristos a înviat! Mii de botoșăneni au luat lumină

Hristos a înviat! Mii de botoșăneni au luat lumină

Mii de botoşăneni de toate vârstele au ieşit sâmbătă seară din case şi au umplut străzile municipiului cu lumină. Au ţinut să fie prezenţi la slujba de Înviere de la bisericile şi mănăstirile din judeţ, care au fost şi de această dată arhipline.

În fiecare lăcaş de cult din judeţ, oamenii au venit să ia lumina sfântă şi să aducă înapoi acasă, mai buni şi mai curaţi, în familie, mesajul lui Hristos cel Viu.

Sfinţi ai Bisericii spun că Învierea nu este altceva decât momentul când Dumnezeu coboară în suflet, iar sufletul urcă la Dumnezeu. Aşa s-a întâmplat la toate lăcașurile din judeţ, unde, în număr mai mare sau mai mic, oamenii au aşteptat până la orele târzii ale dimineţii să sfinţească pasca adusă în coşurile de răchită.

După ce au aprins lumânările, alaiul, în frunte cu preoţii, au înconjurat biserica de trei ori, cântându-l pe Hristos, apoi oamenii au intrat din nou în lăcaş, unde slujba de Înviere a continuat până la trei dimineața.

Lăcașurile de cult au fost supravegheat de efective mărite de poliţişti şi jandarmi, pentru a preveni micile incidente care intervin de regulă, în zonele aglomerate din timpul slujbelor de Înviere.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments