VIDEO! HSR, afacerea păguboasă a Primăriei Botoșani

Bătaie de joc pe banii botoșănenilor!

În urmă cu doi ani municipalitatea a scos 50 000 de euro din bugetul local și a achiziționat utilajele și parcometrele la mâna a doua de la societatea HSR, vânătorul de ridicat mașini. După doi ani, achiziția se dovedește a fi o gaură neagră în buget, cel puțin asta este concluzia Curții de Conturi, iar în plus utilajele nu pot fi încă folosite.

În Raportul Curții de Conturi se precizează faptul că parcometrele, indicatoarele și utilajul de ridicat mașini, care,culmea nu au fost utilizate până acum de municipalitate, au fost achiziționate la un preț mult prea mare.

În atare condiții, atâta timp cât planează suspiciunea controlorilor de la Curtea de Conturi, că au fost procurate la suprapreț, bunurile achiziționate de la HSR nu pot fi folosite. Primarul susține că se va îndrepta în instanță pentru soluționarea acestei chestiuni.

De doi ani, șefii din Primărie se strofoacă să identifice o posibilitate de punere în funcțiune a parcometrelor.

Fără sorți de izbândă. De această activitate ar putea totuși să se ocupe societatea Eltrans. Mai întâi trebuie pus însă în dezbatere publică regulamentul privind activitatea de blocare roți, ridicare autoturisme și de funcționare a parcărilor cu plată.

Contractul cu HSR a expirat în 2014 iar de atunci parcările municipalității sunt folosite gratuit de șoferi.

Citeste si:

Facebook Comments