Huncă despre rezultatele la simulări:”Se vor lua măsuri”

Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasa a XII a au obținut note de trecere la simulările pentru examenul de bacalaureat. Doar 34% dintre aceștia au obținut note mai mari de 6. Cei mai mulți dintre aceștia au obținut note între 1 și 5,99. Peste 62% dintre liceenii care urmează să susțină examenul de maturitate în acest an nu ar trece examenul.

Șefa Inspectoratului Școlar județean, Mihaela Huncă spune că simulările, în ciuda rezultatelor slabe obținute de elevii botoșăneni, sunt un exercițiu foarte bun pentru aceștia. În acest mod ei se vor obișnui cu modalitățile ți condițiile în care se susțin examenul de maturitate. Mihaela Huncă spune că este mulțumitor procentul de prezență la aceste simulări, atât la elevii de clasa a XI a cât și la cei de clasa a XIIa.

Șefa Inspectoratului Școlar se arată nemulțumită de rezultatele obținute de liceeni. Mihaela Huncă mai spune că se vor lua măsuri până la examenul de bacalaureat care va avea loc în vară, astfel încât rezultatele elevilor să se îmbunătățească.

Alte măsuri vor fi luate atât la nivel județean cât și la nivelul fiecărei unități de învățământ în parte. În plus, părinții vor fi informați cu privire la rezultatele obținute la simulări și se vor organiza și activități de consiliere pentru elevi și pentru părinți.

Citeste si:

Facebook Comments