VIDEO! Iarnă în luna martie

Începutul de primăvară a debutat cu ninsori abundente la Botoșani. Deszăpezirea de primăvară le-a cam dat bătăi de cap și drumarilor. S-a circulat în condiții dificile atât pe arterele județene cât și pe drumurile naționale. Sâmbătă, s-au produs tamponări ușoare iar mai multe autoturisme au ieșit în decor . Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru zilele următoare.

A nins fără oprire de sâmbătă după-amiază și până duminică. Vizibilitatea redusă, carosabilul acoperit de zăpadă dar și neatenția șoferilor au fost cauzele unor accidente rutiere ușoare. În ajutorul drumarilor au intervenit jandarmii. Un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi au scos din nămeți un autoturism care plonjase într-un șanț. Evenimentul s-a produs pe drumul Botoșani-Dorohoi.

În cursul zilei de ieri, s-a deplasat pe drumurile din județ și prefectul Dan Șlincu. Acesta a fost însoțit de directorul de la Secția de Drumuri Naționale, Viorel Zacrețchi. Reprezentantul Guvernului în Teritoriu nu a rămas înzăpezit și a vrut să se asigure că se intervine ca la carte.

Reprezentanții Secției Județene de Drumuri și Poduri susțin că s-a circulat în condiții de iarnă, nu au fost drumuri blocate iar stocul de materiale este suficient.

Destul de greu s-a intervenit și pe arterele din municipiu. Trotuarele sunt pline de zăpadă iar abia spre amiază, când a ieșit și soarele, circulația revenise la normal.

Cei mai afectați au fost pietonii care au circulat pe trotuare unde nu s-a intervenit aproape deloc până astăzi.

Din cauza temperaturilor scăzute, microbuzul școlar care transportă elevii din Burlești la Școala Gimnazială din Gorbănești nu a pornit. Cei peste 20 de elevi nu au mers astăzi la ore dar de mâine vor reveni la program normal.

Meteorologii au emis un o nouă avertizare meteo de COD GALBEN valabil de astăzi dimineață și până marți, ora 21.00. În acest interval se vor semnala precipitații, lapoviță, ninsoare și polei.

Citeste si:

Facebook Comments