Iată ce proprietăți uimitoare are rodia. Învață cum să profiți de acest fruct

Iată ce proprietăți uimitoare are rodia. Învață cum să profiți de acest fruct

Rodia, cunoscută și sub denumirea de ‘fructul vieții’, este apreciată pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și calciu, potasiu, magneziu, fier.

Previne diabetul

În urma unor studii, s-a constatat că sucul de rodie este extrem de eficient în reducerea factorilor de risc pentru maladiile cardiace. Practic, rodia scade nivelul de colesterol rău din sânge și crește nivelul de colesterol bun din organism, reducând astfel riscurile altor factori cardiaci. În plus, acest fruct miraculos poate să prevină diabetul și artrita.

Eficientă împotriva cancerului de prostată

Pe de altă parte, în urma unei cercetări s-a demonstrat faptul că rodia este extrem de eficientă împotriva cancerului de prostată și în osteoartrită.

Mai mult, rodiile conțin o cantitate semnificativă de flavonoizi, antioxidanți ce împiedică formarea celulelor canceroase, ajutând la distrugerea celor existente. Preventiv, persoanele suspectibile îmbolnăvirii de cancer la prostată sau la sân ar trebui să consume rodii sau suc natural de rodii în mod constant.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments