“Împreună pentru Pace”

Liceenii şi profesorii de la Colegiul A.T Laurian şi-au dat mîna şi au dansat hora în curtea şcolii.

Totul pentru Pace. Este vorba despre un proiect educaţional organizat în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale. Proiectul poartă numele de ’’Împreună pentru Pace’’ şi are ca scop înţelegerea problemelor cetăţeniei globale.

Săptămâna Educaţiei Globale se află la cea de-a XVIII-a ediţie şi este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. Evenimentul se realizează în perioada 12-20 noiembrie 2016, iar la acțiunile organizate cu acest prilej participă mai multe unități de învățământ din țară. Printre acestea se află şi Liceul A.T.Laurian din Botoşani.

Elevii şi profesorii au ales să facă în pauza mare, o horă în curtea instituției de învățământ. În acest mod liceeni au dorit să îi facă și pe cei din jurul lor să conştientizeze lumea globalizată în care trăim.

Dar şi cât de important este să nu uităm nicio clipă că suntem români.

Oaspetele de seamă din cadrul acestui eveniment de la Liceul Laurian a fost cântăreaţa de muzică populară Mariana Ichim-Hodan. Pe melodia cântată de aceasta elevii şi profesorii şi-au dat mâna şi au dansat .

Fiecare şcoală înscrisă în program va trimite în perioada 21 noiembrie-4 decembrie pe unu-două slide-uri o sinteză a activităţilor desfăşurate.

Educația globală cuprinde educația pentru dezvoltare, educația privind drepturile omului şi interculturală, educația pentru pace și soluționarea conflictelor. Educaţia globală se fundamentează pe aspecte precum conştientizarea rolului nostru ca cetăţeni şi atitudini de respect pentru diversitate.

La acestea se adaugă şi înţelegerea cauzelor şi efectelor ce afectează lumea dar şi măsuri pentru a face lumea un loc mai bun.

Citeste si:

Facebook Comments