Împrumut pentru finalizarea lucrărilor la Parcul Cornișa

Valoarea: 12 milioane lei

Primăria municipiului Botoșani se împrumută din nou. De această dată pentru finalizarea lucrărilor la Parcul de Agrement Cornișa. Joi dimineață, în cadrul unei ședințe de îndată, consilierii locali au votat pentru contractarea unui credit. Finanțarea rambursabilă se va face de pe piața bancară internă și va fi în valoare de 12 milioane de lei.

Către investiția de la Cornișa au fost direcționați și banii care nu au fost cheltuiți din creditul contractat în 2015 de la Trezorerie, pentru Teatrul Mihai Eminescu și programul de anvelopare, fiind vorba de aproximativ 3 milioane de lei.

În plus, în anul 2014, Primăria Botoșani a mai luat un împrumut în valoare de 24 milioane de lei, de pe piața bancară, suma fiind cheltuită pe lucrările executate la parcul de agrement. La toate aceste fonduri se mai adaugă și cei 11,7 milioane de lei care s-au alocat din bugetul local pe anul în curs.

Chiar dacă, în cadrul ședinței de îndată, consilierii locali i-au reproșat primarului Portariuc că decizia de a contracta un nou împrumut a fost luată pe ultima sută de metri, când lucrările se apropie de final, proiectul de hotărâre a fost votat.

Deși unii consilieri locali se declară sceptici în ceea ce privește termenul de finalizare a lucrărilor de la Cornișa, primarul Ovidiu Portariuc a dat asigurări că pe 30 iunie se va tăia panglica.Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, lucrările de la Parcul de Agrement Cornișa sunt efectuate în proporție de 90%.

Citeste si:

Facebook Comments