Împrumuturi pentru pensionari

Sute de bătrâni trec zilnic pragul Casei de ajutor Reciproc a pensionarilor.

Pensia mică abia le ajunge pentru a-şi plăti facturile darămite să mai cumpere medicamente. Cei mai mulţi împrumută între 500 şi 600 de lei, bani pe care îi restituie în 24 de luni. Împrumută pentru a purta cu demnitate haina grea a bătrâneţii.

După ani grei de muncă, pensia pe care o primesc bătrânii, abia le ajunge.

Bolnavi şi cu o situaţie grea, aceștia încearcă să își rezolve o parte din problemele financiare, împrumutând de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Aici obţin bănuţii de care au nevoie.

Faţă de anul trecut numărul bătrânilor care au împrumutat bani a crescut, Acest lucru este susţinut şi de Iuliana Pârvan, preşedintele Casei de Ajutor.

Suma maximă pe care un bătrân o poate împrumuta este de 8000 lei.

Returnarea banilor se face în 24 de rate. De cele mai multe ori, pensionarii apelează la Casa de Ajutor Reciproc, înainte de sărbători. Motivele pentru care pensionarii aleg să împrumute variază. Unii au nevoie pentru a-şi plăti medicamentele, alţii facturile.

De cele mai multe ori însă apar probleme care îi determină să facă o solicitare de acest gen.

Cei mai mulţi dintre pensionarii care împrumută sunt de bună credinţă. Cu toate acestea există şi pensionari împotriva cărora au fost declaşate acţiuni de executare silită.

În acest an, au fost realizate 30 de acţiuni de executare silită şi 250 de somaţii pentru plata ratelor restante.

Citeste si:

Facebook Comments