In Aeternum Grigore Vieru – Exponat filatelic inedit la Biblioteca Judeţeană

In Aeternum Grigore Vieru – Exponat filatelic inedit la Biblioteca Judeţeană

Prilejuit de aniversarea a 82 de ani de la naşterea poetului, evenimentul se alătură seriei de manifestări organizate de Liceul cu Program Sportiv Botoşani în cadrul Simpozionului “Grigore Vieru – Poet al sufletului românesc”.

Exponatul filatelic, care va putea fi vizionat la Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu” Botoşani, între 08 şi 20 februarie 2017, cuprinde cărţi poştale semi-ilustrate – circulate, cărţi poştale ilustrate maxime şi omagiale, emisiuni filatelice, plicuri ocazionale şi festive din colecţia Alexia Georgiana Cornaci.

Cele mai multe dintre materialele care compun documentarul filatelic sunt emise de către Întreprinderea de Stat “Poşta Moldovei”. Se remarcă seria de cărţi poştale illustrate, în 4 variante de culoare, realizate de graficianul Mihai Cătrună şi imprimate la Bucureşti, în tiraj unic de 15 seturi.

Personalitatea şi opera poetului inspiră generaţii de tineri, care se regăsesc în vibraţia profund umană, patriotică a operei lui Grigore Vieru.

Exponatul-documentar filatelic dedicat scriitorului, reprezintă un gest prin care Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani înţelege să promoveze valorile culturale şi să intensifice colaborarea cu personalităţile reprezentative de peste Prut. În acest an, instituţia va mai propune şi alte manifestări în această direcţie.

Citeste si:

Facebook Comments