În comă alcoolică la 6 ani

Caz incredibil într-o comună din județul Botoșani!

Un copil de doar şase ani din satul Nichiteni, comuna Coțușca, a ajuns în comă alcoolică la spital. Din spusele părinţilor micuţul a găsit pe drum o sticlă în care se aflau aproximativ 200 ml de vin şi a băut-o.

Băiatul avea o alcoolemie de 1,15 în aerul expirat. Asistentul social a anunţat de urgenţă ambulanţa.

Părinţii spun că în momentul producerii incidentului, micuţul se afla în drum.

Tatăl era plecat să cumpere pîine, iar mama se afla în vizită la nişte vecini. Din câte se pare băieţelul a găsit pe drum o sticlă ce conţinea 200 ml de vin. Copilaşul a băut şi i s-a făcut rău.Când au ajuns acasă l-au găsit pe micuţ în mijlocul curţii şi au anunţat asistentul social de la primărie.

Acesta a venit într-un suflet şi când a văzut în ce stare se afla copilul la sunat la 112.

În câteva clipe, o ambulanţă a ajuns la faţa locului şi l-a preluat pe copilaş. Când a ajuns la spital micuţul avea o alcoolemie de 1,15 în aerul expirat.

Cazul a intrat atât în atenţia autorităţilor locale dar şi în atenţia Protecţiei Copilului. Părinţii au fost atenţionaţi să aibă grijă de copii lor.

Aceştia mai au acasă încă trei copii. Cel mai mare are 19 ani, iar cel mai mic are şase ani. Tatăl spune că ceilalţi copii se aflau în casă, dar că nu au văzut în ce stare se afla copilul.

În urma anchetei deschise de autorităţile locale împreună cu referentul social s-a constatat că totul a fost…. un accident casnic.

Cei de la protecția Copilului au propus preluarea copilului din mediul familial. Și totuși, copilul va fi preluat de părinţi de la spital. Pentru că autorităţile locale consideră familia de bună credinţă şi apreciată în comunitate micuţul va rămâne deocamdată cu părinţii.

Cei doi părinţi au fost amendaţi de poliţisti, pentru nesupravegherea minorului.

Citeste si:

Facebook Comments