În greva foamei pentru două zile

Protestatarul de la Suharău a renunțat la grevă

A protestat două zile în fața Prefecturii, iar ieri a renunțat. Este vorba despre un bărbat din comuna Suharău care timp de două zile a stat în fața Palatului Administrativ, susținând că este în greva foamei, nemulțumit fiind de un răspuns primit de la Primăria Suharău. La iniţiativa prefectului Dan Nechifor, directorul Casei Judeţene de Pensii, cel al Direcţiei de Sănătate Publică, primarul comunei Suharău, alături de reprezentantul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială au analizat toate posibilităţile legale pe care Constantin Bajureanu le are la dispoziţie pentru a ieşi din impas.

Protestatarul spune că a beneficiat până acum, prin soţia sa, de indemnizaţia de însoţitor pentru o persoană cu handicap, suma de bani fiind plătită prin intermediul Casei Judeţene de Pensii. Făcând o greşeală, a renunţat, însă, la aceasta, în urmă cu câteva zile, solicitând, în schimb, încadrarea în structura de personal a primăriei. Bărbatul a protestat și în fața Primăriei Suharău, timp de patru zile fiind în greva foamei, dar a ajuns la spital unde susține că a fost internat timp de 10 zile. Luni, Costică Băjureanu a reluat protestul în fața Instituției Prefectului, recurgând tot la greva foamei.

Prefectul Dan Nechifor a încercat să-l convingă pe locuitorul comunei Suharău să-şi încheie forma extremă de protest, explicându-i că la solicitările sale doar primăria şi consiliul local al comunei ar putea găsi soluţii, şi aceasta doar în limitele bugetului local.

La rândul său, primarul de la Suharău, Marcel Chelariu, a explicat că ceea ce cere protestatarul nu se poate realiza fiindcă nu-i permite legea. Edilul şef al comunei a atras atenţia că în situaţia de faţă este afectat şi bolnavul cu handicap, iar primăria poate lua în calcul o altă formulă de îngrijire a acestuia, inclusiv internarea temporară într-un centru specializat.

În final, protestatarul a anunţat că va veni la primăria Suharău, şi că, în condiţiile în care va primi în continuare indemnizaţie, va renunţa la forma sa extremă de protest. După discuţii, acesta a părăsit locaţia în care făcea greva foamei de mai bine de 24 de ore.

Citeste si:

Facebook Comments