În memoria lui Eminescu

 Polițiștii și-au demonstrat talentul la Biblioteca Județeană

Polițiștii nu dau doar amenzi sau investighează ci și compun. Iar acest lucru este dovedit perfect de angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care în timpul liber sunt adevărați scriitori. Cu ocazia comemorării lui Eminescu, aceștia s-au adunat în cadrul unui cenaclu la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” din Botoșani pentru a-și lansa ultimele volume dar și pentru a cunoaște și a face schimburi culturale cu oamenii de litere și alți scriitori sau traducători, specialiști mai ales în opera lui Mihai Eminescu.

Așa cum a precizat și directorul Bibliotecii Județene printre invitații de seamă la acest cenaclu s-a aflat și Mario Castro Navarette, un chilian îndrăgostit de opera lui Eminescu și un adevărat specialist în traducerea scrierilor marelui poet

Printre cei care și-au lansat astăzi volumul, este și scriitorul Ionel Simota, angajat al MAI. Acesta a prezentat un volum de poezii, dedicat în parte și comemorării din punct de vedere literar a dezastrului din clubul bucureștean Colectiv.

Totodată Vanea Atudorei, profesor universitar de origine botoșăneană din Canada, invitat special, a ținut un discurs dar și a făcut cunoscut celor prezenți, pe ultimul urmaș al familiei lui Mihai Eminescu. Un tânăr de 33 de ani din Franța, ultimul care mai poartă în vene sângele marelului poet.

În cadrul cenaclului mai mulți angajați ai MAI și-au prezentat lucrările și au purtat discuții pe teme literare, comemorând în același timp pe marele poet Mihai Eminescu.

Citeste si:

Facebook Comments