Încă 5 comune au cerut starea de alertă

Încă 5 comune au cerut ca să fie introduse în procedurile pentru declararea stării de alertă din cauza secetei.

Este vorba de Tudora, Lozna, Cristinești, George Enescu și Bălușeni. Iar lista cu unitățile administrativ-teritoriale afectate de secetă se mărește de la 26 la 31 din totalul de 78 din județ.

Comitetul pentru Situații de Urgențe s-a întrunit luni dimineață, când s-a votat adoptarea unui proiect de hotărâre pentru declararea de stare de alertă în comunele afectate.

Situaţia centralizată de Instituţia Prefectului se află pe masa structurilor centrale care iși vor da avizul. Astfel, primăriile au la dispoziție 30 de zile pentru a lua măsurile necesare de diminuare a secetei, având posibilitatea de a efectua achiziții și investiții fără licitație.

70.000 de oameni şi 252.000 de animale sunt afectate de seceta din această vară, fiind în situaţia de a fi dependenţi de apa transportată de pompieri.

În urma ploilor din aceste zile, nicio comună nu a mai solicitat transport de apă, în schimb precipitațiile căzute nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de apă.

Seceta care a lovit judeţul în acest an este fără precedent în ultima jumătate de secol, auza fiind și lipsa sistemelor de irigaţii.

Citeste si:

Facebook Comments