Încă cinci copii de la ghetouri diagnosticați cu Hepatita A

Situația este monitorizată de DSP

A crescut numărul îmbolnăvirilor cu hepatită A, la blocurile din Parcul Tineretului! Dacă la mijlocul lunii februarie 8 persoane au ajuns la spital, unde au fost diagnosticați cu Hepatită A, acum, numărul acestora a ajuns la 12. Cei mai mulți dintre cei care au ”boala mâinilor murdare” sunt copii, 11. Condițiile mizere în care trăiesc sute de familii din aceste două imobile au dus la apariția focarului de Hepatită A.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Silvana Tudorache, spune că situație este atent monitorizată și că a solicitat igienizarea spațiului.

”La subsolurile blocurilor respective s-a constatat că trei coloane de apă și canalizare sunt inundate cu ape uzate iar grupurile sanitare se află într-o avansată stare de degradare. De asemena treptele de la intrarea în bloc sunt deteriorate, pereții sunt murdari iar punctele de spălare și toaletele sunt inutilizabile” a declarat pentru botoșaninews, directorul DSP, Silvana Tudorache.

Acesta a mai spus că din cauza faptului că spațiile de locuit sunt foarte aglomerate există riscul de răspândire a infecțiilor contagioase.

”Noi monitorizăm situația. Sunt inspectori care merg la fața locului în continuare. Situația trebuie privită cu responsabilitate de către toți factorii decizionali, pentru a identifica cea mai bună soluție pentru persoanele care locuiesc acolo”, a mai spus directorul DSP, pentru site-ul botosaninews.

Citeste si:

Facebook Comments