Incendii provocate de scurtcircuite

Incendii provocate de scurtcircuite

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat, în cursul zilei de 02 februarie, să intervină pentru stingerea a două incendii izbucnite în mai puțin de jumătate de oră, pe raza municipiul Botoșani și satului Bobulești, orașul Ștefănești.

La Botoșani, în urma producerii unui scurtcircuit ca urmare a utilizării unui aparat electrocasnic cu improvizații a luat foc un dulap dintr-o casă de pe strada I.C. Brătianu. Evenimentul a fost anunțat la ora 13.24. Pompierii au intervenit prompt, incendiul fiind stins înainte de a se extinde la alte bunuri din locuință.

Au ars: un dulap și bunurile depozitate în interior, precum și un ventilator. Pagubele au fost estimate la aproximativ 1.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproape 100.000 de lei.

Jumătate de oră mai târziu, la Bobulești, un autoturism parcat în curtea unui localnic a luat foc ca urmare a producerii unui scurtcircuit electric.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă. La sosirea gărzii de intervenție, ardea partea din față a mașinii. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Pagubele au fost estimate la aproape 1.500 lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 7.000 lei.

Citeste si:

Facebook Comments