Incendiu la Vorniceni

18 tone de furaje au fost distruse de flăcări.

S-a întâmplat în zorii acestei zile, în gospodăria unei familii din comuna Vorniceni. Aproape patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au mistuit întreaga clădire în care se aflau furajele și amenința să se extindă și la alte imobile.

Pompierii bănuiesc că focul a fost pus de o mână criminală.

Nimic nu prevestea incendiul ce avea să izbucnească. Speriaţi de fumul şi mirosul furajelor care ardeau proprietarii au sunat de urgenţă la 112. În câteva minute, la faţa locului au sosit pompierii.

Timp de patru ore, pompierii botoşăneni au încercat să stingă incendiul ce cuprinsese întreaga clădire unde se aflau furajele.

Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată de furajele care întreţineau arderea. Pompierii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a lichida incendiul ce risca să se extindă la celelalalte clădiri şi nutreţuri. Din păcate pentru bieţii oameni 18 tone de furaje s-au transformat în cenuşă.

Alte 12 tone nu mai pot fi folosite din cauza fumului. Valoarea pagubelor se ridică la peste 15.000 de lei. Din fericire au fost salvate adăpostul de animale, casa, anexele şi bunuri materiale în valoare de circa 40.000 de lei.

Cauza cea mai probabilă a incendiului o constituie acţiunea intenţionată.

Citeste si:

Facebook Comments