VIDEO! Încep evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri

Botoșănenii încep să comemoreze cel mai important eveniment din istoria românilor. Miercuri, la Muzeul Județean de Istorie Botoșani încep evenimentele dedicate centenarului Marii Unirii Naționale de la 1918.

Evenimentele cuprind un simpozion pe tema unirii Basarabiei cu România, lansări de carte și expoziții foto și documentare. La simpozion vor participa și invitați de seamă din Republica Moldova.

Mâine începând cu ora 14.00, la Muzeul Județean de Istorie Botoșani vor începe evenimentele dedicate comemorării Centenarului Marii Uniri.

Activitățile vor avea loc în Sala Polivalentă a Muzeului Județean de Istorie Botoșani și vor debuta cu un simpozion intitulat “100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania” , eveniment la care vor participa și invitați de seamă din Republica Moldova printre care și profesorul doctor Ioan Negrei și profesorul doctor Anatol Petrencu.

Mai apoi activitățile vor continua cu vernisajul expoziţiei foto-documentare „Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă” dar și cu lansarea de carte „Memoria arhivelor botoşănene – Unirea Basarabiei cu România”. Pe 29 martie, evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri vor continua și în municipiul Dorohoi.

Citeste si:

Facebook Comments