Începe “marea asfaltare” în zonele periferice ale municipiului

Zeci de străzi vor fi modernizate

Se da startul asfaltării multor străzi de la periferia municipiului Botoșani. Este vorba de un proiect ambițios, amplu, în urma căruia vor fi modernizate străzi vechi din municipiu, care deși există de sute de ani, nu au văzut până acum o lopată de asfalt, după cum a spus primarul Cătălin Flutur.

Acest proiect este o prioritate a mandatului actual al primarului pentru că “și cetățenii de la periferie sunt ai noștri, și ei plătesc taxe și impozite”. Sunt zone din municipiu, în care dacă intri ai impresia că ai ajuns undeva departe de oraș, la țară, locuitorii acelor străzi periferice neavând parte de confortul normal pe care îl presupune statutul de orășean. Nu au parte, până la urmă, de normalitate.

Pentru a demara aceste lucrări, trebuie mai întâi să se asigure străzilor respective partea de utilități necesare, partea de apă și canalizare și apoi vor începe lucrările de asfaltare. Așadar, primii pași sunt cei pentru lucrări care să asigure utilitățile, canalizarea și rețeaua de apă la standarde europene, apoi asfaltarea. Aceste investiții sunt finanțate prin POIM (Planul Operațional de Investiții Majore) pentru 2014-2020.

De asemenea, edilul municipiului a mai anunțat că va exista și o a doua etapă a acestui program care va continua anul viitor. Printre străzile care vor intra anul viitor în procesul se modernizare se numără ocolitorul Pacea, zona Eltrans, de case, strada Roșiori, Cărămidari, Busuiocului, Pârâului sau satrada Nicolae Leon.

Locuitorii străzilor vizate să intre în programul de modernizare, reabilitare și asfaltare sunt bucuroși că, în sfârșit, se va putea circula civilizat și în aceste zone. Problema cea mai mare în aceste cartiere este transportul public care este asigurat de câteva microbuze pe zi. În rest, doar cine are mașină personală, fiindcă taximetriștii refuză cursele pe aceste străzi după cele spuse de cei care locuiesc pe aceste străzi.

Citeste si:

Facebook Comments