VIDEO! Începe programul Euro 200

Elevii botoșăneni vor primi o nouă șansa la educație și dezvoltare . Vorbim despre sprijinul financiar oferit de Ministerul Educației în vederea achiziționării unui calculator.

Elevii care provin din familii cu venituri modeste vor primi de la stat 200 de euro.Că provin din mediul rural sau urban, elevii care își doresc să învețe ajutați de tehnologia modernă au șansa să își vadă visul devenind realitate.

Mulți dintre ei, deși au nevoie de un calculator pentru a-și continua și a-și îmbunătăți studiile nu îndrăznesc să le ceară părinților un astfel de sacrificiu.Unii părinți recunosc că nu le pot oferi copiilor un calculator pentru că veniturile sunt modeste.

În sprijinul acestora,Ministerul Educației și Cercetării vine cu un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator. Vorbim despre programul Euro 200. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, familiile trebuie să îndeplinească o condiție esențială. Să aibă un venit brut lunar de aproximativ 150 de lei pe membru de familie.

Ajutorul se acordă o singură dată, în cadrul unei familii. Este de ajuns ca aceștia să depună o cerere, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul.

Depunerea cererilor se va face până la data de 21 aprilie 2016. Anul trecut aproape 600 de elevi atât din mediul rural cât și urban au beneficiat de acest ajutor.

Citeste si:

Facebook Comments