Început de an cu ghinion pentru doi bărbaţi. Au fost prinşi conducând sub inflenţa alcoolului

Început de an cu ghinion pentru doi bărbaţi. Au fost prinşi conducând sub inflenţa alcoolului

În prima seară din anul 2017, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din comuna Todireni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotesti rezultând valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În a două zi a anului, puţin după miezul nopţii, a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Curteşti, un autoturism înmatriculat în Anglia, condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoşani. Tânărul a fost testat alcooscopic, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Citeste si:

Facebook Comments