Incident grav la o școală din Tudora

Incident extrem de grav la o școală din comuna Tudora.

Un elev de doar nouă ani se află în stare gravă la spital după ce a fost rănit de poartă școlii. Poartă din fier și lungă de aproape șase metri. Accidentul s-a produs la şcoala ‘’Dumitru Crudu ‘’ din satul Tudora. Copilul este internat acum la spitalul de Neurochirugie din Iaşi.

Un copil de nouă ani a ajuns, vineri, în stare gravă la un spital din Iași, după ce a fost rănit de poartă școlii unde elevul învăța.

Incidentul a avut loc vineri dimineaţa la şcoala ‘’Dumitru Crudu’’ din satul Tudora. Micuţul împreună cu un alt coleg se jucau lângă poarta de de fier lungă de şase metri şi înaltă de doi metri.

Directorul unității de învățământ spune că incidentul care s-a produs este unul nefericit.

Ea spune că porţile erau închise.

Cei doi copii se aflau în pauză şi se jucau, unul pe de o parte a porţii celălalt de cealaltă parte. La un moment dat poarta a sărit dintr-un opritor iar micuţul a fost accidentat. Din spusele directorului, poarta a fost făcută în anul 2013, de către o firmă autorizată, pentru a fi asigurată securitatea şi siguranţa elevilor.

Cadrele didactice au sunat de urgenţă la 112 şi l-au dus pe copil la dispensar.

În câteva minute, un echipaj al ambulanţei l-a transportat pe micuţ la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Odată ajuns la Spitalul de Copii, medicii au decis să îl transfere la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

După producerea acestui accident, părinţii spun că se tem pentru viaţa copiilor lor dar ştiu că nu îi pot priva de educaţie.

Vecinii spun despre copil că era foarte cuminte şi îşi asculta mama. Potrivit acestora, tatăl este plecat la muncă în străinătate.

Atât conducerea şcolii cât şi Inspectoratul Şcolar Botoşani au deschis o anchetă pentru a afla cine este răspunzător de incidentul produs. O echipă a inspectoratului şcolar verifică dacă securitatea şi siguranţa copiilor au fost respectate.

Între timp poarta a fost reparată.

Citeste si:

Facebook Comments