Incursiune în tainele artei

Zeci de copii învață să picteze și să sculpteze la Ipotești

Nu au priceperea sau îndemânarea unor artiști consacrați. Unii dintre ei pun pentru prima oară mâna pe daltă și pe lemn. Și o fac cu o dorință arzătoare de a învăța cât mai multe și de a reuși, ca la final, să realizeze un obiect extraordinar. Cu care să se mândrească. Unii dintre ei au deprins câteva dintre tainele sculpturii în anii trecuți, iar acum le aplică cu succes. Sunt câțiva dintre copiii instituționalizați din județul Botoșani, care în aceste zile se află la Ipotești, acolo unde se desfășoara cea de-a VI a ediție a ”Atelierului de Meșteșuguri tradiționale”. Peste 20 de copii și adolescenți participă la acestă tabără de pictură și sculptură în lemn. Sunt fericiți. Și-au descoperit aici pasiuni și talente pe care nu le cunoșteau. Gabriel este unul dintre tinerii dornici să deprindă secretele sculpturii în lemn. Este abia la început, dar extrem de încântat de ceea ce face.

Încântare și fascinație este și în atelierul de pictură. Aici, alți copii cu talent deosebit, dau, prin culoare, viață hârtiei, pânzei sau sticlei.

Viitorii artiști sunt îndrumați și învățați să transforme lemnele în opere de artă de profesori veniți de departe.

”Atelierul de meșteșuguri tradiționale” se află la a VIa ediție. Și este organiazat la Memorialul Ipotești, iar partener este Fundația ”Hand of Help”. .

Copiii se pot bucura de aceste cursuri până pe 26 august. Atunci când va fi organizată și o expoziție cu lucrările realizate în acestă perioadă de ei.

Citeste si:

Facebook Comments