Informatii noi in cazul bebeluşului mort la 31 de ore după naştere

Au apărut noi informaţii în cazul nou+născutului decedat pe data de 3 septembrie la Maternitatea Botoşani.

Comisia de analiză profesională a studiat cazul decesului bebeluşului şi a comunicat astăzi concluziile. Aceştia spun că, bebeluşul al fi murit din cauza unei bronhopneumonii cu streptococ Beta-Hemolitic de tip B.

Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului spune că, micuţul nu a contactat infecţia din spital deoarece starea pacientului s-a agravat după 4 ore după nastere si nu după 48 de ore cum ar fi normal. Părintii sunt convinşi că , bebeluşul lor a fost infectat cu acel streptococ din spital, iar cadrele medicale neagă această variantă şi spun că infecţia a fost căpătată intrauterin.

Concluzia anchetei interne susţine că la Secţia de Obstretică şi Ginecologie au fost respectate toate procedurile privind acest caz. Rezultatele au fost comunicate, marţi, şi familiei îndurerate.

Dosarul va fi trimis către trei profesori universitari din Iaşi pentru a concluziona dacă a fost sau nu culpă medicală.

În urma acestui caz nefericit s-au luat măsuri la Maternitatea Botoşani. De acum înainte se vor recolta probe la orice naştere, inclusiv din corpocultură. S-au luat aceste măsuri pentru a preveni astfel de cazuri şi a depista la timp dacă bebeluşul este infectat din burta mamei. Până acum, astfel de proceduri nu erau obligatorii.

Cazul se află în continuare în atenţia procurorilor .

 

Citeste si:

Facebook Comments