Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!

Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!

Infracțiunile în zona unităților de învățământ din județul Botoșani sunt în creștere, potrivit unei situații realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În semestrul al doilea au fost sesizate 26 de infracțiuni, față de 22 câte au fost în semestrul precedent, una ditnre acestea fiind comisă în zona adiacentă a unei unități de învățământ.

Cele mai multe fapte, 18 la număr, au fost comise în mediul urban. Victime au fost 22 de elevi și doi profesori, iar autori 10 elevi și 4 persoane din altă categorie. Majoritatea faptelor comise în zona unităților de învățămât sunt lovirile sau alte violențe, 12 la număr, și furturile, fiind înregistrate 14 astfel de fapte în al doilea semestru al anului școlar 2015-2016.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean în al doilea semestru au crescut infracțiunile de violență cu 5 cazuri, iar furturile cu un caz. Infracțiunile de lovire se datorează unor conflicte spontane între elevi, comise pe timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când elevii nu sunt supravegheați de profesori.

Pentru continuarea articolului click aici!

 

Sursa: stiri.botosani.ro

Citeste si:

Facebook Comments