VIDEO! Înfrățire istorică între două localități de pe ambele maluri ale Prutului

Frații de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat mâna în nordul județului Botoșani. Ieri, comuna botoșăneană Hilișeu Horia s-a înfrățit cu localitatea Ochiul Alb din Republica Moldova. O delegație din Basarabia, formată din oficialități și tineri ai raionului Drochia,îmbrăcați în costume populare au venit la Hilișeu pentru a oficializa legătura dintre cele două comunități.

Ieri, comuna botoșăneană Hilișeu Horia s-a înfrățit cu localitatea Ochiul Alb din raionul Drochia, Republica Moldova. Pentru localnicii celor două comunități, Basarabia și România sunt două surori, despărțite de un râu. Tocmai de aceea delegația moldovenească a venit la Hilișeu purtând costume populare, cu daruri tradiționale dar și cu o melodie compusă special pentru această înfrățire.

Delegația formată în mare parte din oficialități ale raionului Drochia a fost întâmpinată de edilul comunei Hilișeu Horia.

După schimbul de amabilități, omologii de pe ambele maluri ale Prutului au purtat o serie de discuții privind modele de bună practică, care pot fi implementate în ambele comunități dar ,mai ales despre accesarea comună a fondurilor europene prin proiecte transfrontaliere. De altfel edilul din Hilișeu a ținut să precizeze că este un demers anevoios și că trebuie multă atenție.

În cele din urmă, Ioan Butnaru, primarul din Hilișeu a dat citire actului de înfrățire.

Actul a fost semnat în prezența invitaților, de primarii ambelor localități, Hilișeu și Ochiul Alb. După aceea invitații din Republica Moldova au vizitat obiectele din comună dar și din județ.

Citeste si:

Facebook Comments