VIDEO! Înfrățire pentru proiecte transfrontaliere

Primarii botoșăneni, invitați să se înfrățească cu primarii de peste Prut în vedere accesării proiectelor transfrontaliere. La Prefectură a avut astăzi loc o sesiune de informare referitoare la Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Interesul edililor a fost extrem de scăzut iar sala a fost aproape goală.

Nevoile și lipsurile în comunele botoșănene sunt foarte multe. Birocrația dă însă de furcă în accesarea fondurilor europene. Întârzierile în ceea ce privește derularea proiectelor este mare iar întârzieri sunt și în lansarea noilor ghiduri de finanțare.

În județ sunt deja primari care au avut colaborări și proiecte depuse cu moldovenii de peste Prut. A fost vorba însă de lucruri minore.

Primăria George Enescu a beneficiat de costume naționale pentru Căminul Cultural și de instrumente muzicale pentru un taraf. Primarul și-ar dori și implementarea unui proiect pe infrastructură. Deocamdată nu au fost încă lansate ghidurile de finanțare și nu se cunosc condițiile de accesare.

 

Citeste si:

Facebook Comments