Îngerul cu ochii de culoarea cerului vrea să copilărească

Antonia are nevoie de ajutor

Ea este Antonia. Un copil extrem de frumos, un copil cuminte, un copil foarte puternic. Are ochii mari, de culoarea safirului, zâmbetul cald și luminos și chip de înger. Privirea ei pătrunde până în adâncul sufletului și imploră, parcă, ajutor. Își strânge de mână mama, și își înfinge mânuța ei mică în palmele celei care i-a dat viață. Se lipește de ea și îi caută privirea. O simte alături și este fericită. Antonia are aproape patru ani și nu merge, nu se joacă, nu vorbește. Antonia a fost un copil ca oricare altul. Plin de viață, sănătos, voios și care se bucura în fiecare zi de tot ce o înconjura. Alerga, se juca și începuse să articuleze primele cuvinte. Avea puțin peste doi anișori când, viața Antoniei s-a schimbat radical.

Pentru mama Antoniei, Adelina o tânără de 27 de ani, momentul dramatic de acum aproape doi ani de zile a fost cel mai cumplit din viața sa. Copilul mult dorit, ce i-a luminat viața se ofilea cu fiecare zi care trecea. Pentru mama și fiica ei au urmat zile, săptămâni, luni de coșmar. Adelina a căutat răspunsuri peste tot. A mers la diferiți medici de la mai multe clinici din țară.

La clinica de neuropsihiatrie infantilă. Aici micuța Antonia a fost consultată de medici specialiști, iar concluziile lor au îngrozit-o pe tânăra mamă. Retard sever în dezvoltarea motorie, psihica si limbaj, si cu tetrapareza flasca, epilepsie cu crize polimorfe, sindromul autist.

Starea de sănătate a micuței Antonia se înrăutățește de la o zi la alta. În ciuda tratamentelor puternice pe care le îndură. Trupul firav al micuței se ofilește sub povara bolii.

În tot acest coșmar ce pare să nu se mai termine, Adelina a primit o rază de speranță. A aflat de existența unei clinici private din Târgul Mureș, care ar putea să o ajute pe Antonia. O doamnă a sfătuit-o să meargă acolo, unde se fac cure de oxigenare a creierului, care ar ajuta-o pe Antonia.

Antonia are însă nevoie de mai multe astfel de ședințe ca să se facă bine. Iar aceste cure ar putea dura chiar și doi, trei ani. Iar costurile sunt ridicate pentru un tratament complet. Sunt bani mulți pe care mama, dintr-un salariu de însoțitor, nu îi poate strânge.

Adelina este o mamă singură, dar pentru copilul său este în stare de orice. Nu își dorește decât să își vadă fetița sănătoasă, așa cum era acum aproape doi ani de zile. Vrea cu disperare să îi redea copilăria și pe cât se poate sănătatea.

Adelina și Antonia luptă în fiecare zi cu acestă cumplită boală. În luna martie au fost la un control la Târgu Mureș, însă de atunci, spune Adelina, starea micuței s-a înrăutățit vizibil. Crizele au fost din ce în ce mai dese, iar în ultima perioadă chiar în fiecare zi. Și fiecare astfel de criză o sperie teribil pe mamă. Chiar dacă a învățat că trebuie să fie puternică pentru a putea lupta.

Și fără ajutorul tatălui copilei, Adelina încearcă din răsputeri să facă rost de banii necesari pentru tratamentul micuței. Iar în ajutor i-a sărit și Vlad Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă”, care a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Antonia. Iar până acum s-au strâns mai mult de o treime din banii necesari pentru tratament.

Pe 12 septembrie Antonia va împlini 4 anișori. Și în loc să meargă la grădiniță alături de alți copilași să se joace, să învețe, să cânte, să coloreze ea va merge la clinica din Târgu Mureș, să se facă sănătoasă. Oamenii cu suflet mare, care vor și pot să îi întindă o mână de ajutor Adelinei și să îi redea viața Antoniei, să o ajute să redevină copilul sănătos și plin de viață o pot face donând orice sumă de bani, in conturile bancare ale Asociatiei „Salveaza o inima”:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX 
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
Banca Transilvania Botosani

Citeste si:

Facebook Comments