Înghesuiţi, dar fericiţi

Trăim acea perioadă din an când oamenii sunt mai buni, mai darnici, mai înțelegători.

Sar în ajutorul semenilor lor atunci când aceştia îşi pierd de cele mai multe ori speranţa. Și încearcă să le aducă zâmbetul pe buze și speranța în suflete, ca macar anul ce stă să vină să îi găsească mai fericiți și mai pozitivi.

Numărul oamenilor care ajută din suflet a crescut considerabil în ultimul timp.

Ajută pentru că se gândesc că ei pot schimba viața unei familii , chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Aşa s-a întâmplat şi în cazul familiei cu trei copii din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu.

Cei trei îngeraşi locuiau împreună cu părinţii într-o căsuţă mică de doar 9 mp2.

O familie frumoasă cu trei copiii deosebiți. O familie modestă dar o familie decentă, cu o conduită morală ireproșabilă. Oameni harnici și muncitori, care nu au avut norocul să beneficieze de favorurile vieții.

Duc o viață grea cu lipsuri financiare.

Dar cei doi părinți au putearea să lupte până la epuizare pentru copii lor. Copii care, în ciuda greutăților, merg la școală și au rezultate foarte bune. Acest lucru a impresionat mai mulți oameni de bine din județul Botoșani. Persoane care au vrut să le arate că nu sunt singuri.

Nadia s-a bucurat enorm că, de Crăciun, a avut în casă un brăduț.

Îşi dorea de mult timp să aibă proproiil lor brad. În semn de recunoştiinţă pentru cadourile oferite dar şi pentru colinde, Nadia împreună cu fraţii ei le-au dăruit câte o felicitare colindătorilor.

Preotul Marius Ciobanu, a aflat de condiţiile în care locuiesc cei trei copilaşi şi s-a gândit să le aducă bucuria Naşterii Mântuitorului în casă şi în suflete.

Mai mult decât atât, pentru că Mitropolia Ortodoxă a Germaniei ajută aproximativ 150 de copii cu burse lunar, iar Mitropolitul Seragim Joantă a oferit ajutoare de Crăciun, preotul s-a gândit că de folos le-ar fi şi acestor copilaşi. De aceea le-a adus şi lor alimente şi bani.

Alături de preot au mai venit şi încă doi colindători. Acestia le-au adus dulciuri şi alimente copiilor. Şi cel mai important i-au colindat.

Din păcate familia stă tot în căsuţa de 9 mp2 . Pentru că nu au loc pentru brăduţ, s-au hotărât să îl pună în curte. Se vor uita seara pe geam şi îl vor privi cum luminează.

Citeste si:

Facebook Comments