Inimi curate puse la încercare de destin

O poveste de viață tulburătoare

Doi părinţi şi patru copilaşi din satul Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu,se chinuie să trăiască într-o cămăruţă îngustă. Îşi doresc o viaţă mai bună, dar ştiu că vor mai trece luni, sau chiar ani până vor reuşi să aibă casa lor. Părinţii sunt muncitori şi cu frică de Dumnezeu.

Îşi iubesc nespus copii şi nu ar renunţa la ei. Mărgăritarele lor sunt de fapt cei patru copii care le înseninează viaţa.

Cei patru îngeri frumoşi cu rezultate foarte bune la învăţătură au o singură dorinţă, aceea de a avea o casă a lor, un loc unde să înveţe şi să se joace în voie.Părinţii lor au început să construiască încă o cameră dar nu au reuşit să o termine.

În aceeaşi curte locuiesc patru familii. Este greu să stai cu atâţia oameni într-o curte dar şi mai greu este să stai cu încă cinci persoane într-o singură cameră. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, camera unde stau zi de zi bieţii oameni nu este nici măcar a lor. Aparţine soacrei Paraschevei.

Cu toate acestea, copiii familiei Juravlea sunt bine îngrijiţi şi se străduiesc să îşi depăşească condiţia prin rezultate cât mai bune la şcoală.

Ştefan este unul dintre ei. Este un copil foarte cuminte şi deştept, care îşi ajută mama la treburile gospodăreşti ori de câte ori poate.

Este un copil care caută perfecţiunea şi este curios. Îi place să înveţe şi îşi doreşte să aibă un viitor strălucit.

Mândria părinţilor este şi Gabriel, cel mai mare dintre copii. Îşi dă seama de neajunsurile pe care familia le are. Nu mai speră la un viitor strălucit. S-a resemnat mult prea devreme. Cu toate acestea sufletul său mărinimos şi inocent cucereşte inima oricărui om de piatră.

Este conştient de starea materială precară pe care o are familia sa şi suferă enorm. Îşi dorește să poată ajuta alți copii dar nu poate pentru ca nu are cu ce. Cel mai tare îl doare când alţi copii îl cataloghează drept sărac. Nu este însă nicidecum sărac.

Prin bunătatea de care a dat dovadă de nenumărate ori şi privirea caldă a arătat că de fapt este un copil foarte bogat. Cea mai mare problemă a lui este lipsa ochelarilor. A avut o pereche care s-a rupt, a încercat să îi repare dar a fost în zadar.

Cea mai mare dorinţă a familiei Juravlea îşi dorește enorm să poată termina şi cealaltă cameră pe care au început să o construiască. Mama spune că şi-ar dori enorm o maşină de spălat care să îi uşureze munca. Cea pe care o aveau, s-a stricat.

Mai multe detalii despre povestea tristă a familiei Juravlea puteţi afla urmărind emisiunea ’’Oameni şi destine’’, care va fi difuzată sâmbătă şi duminică de la ora 20.00

Citeste si:

Facebook Comments