Inspector școlar acuzat că a discriminat un copil cu sindromul Down!

”Profesoarei de geografie îi este scârbă de Andrei”

Scandal uriaș la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani, unde părinții unui copil cu sindromul Down acuză un profesor, care este și inspector că le supune copilul unui tratament umilitor și degradant. Profesorul și inspectorul de geografie, Mihaela Filip, este acuzat că a coalizat părinții celorlalți elevi împotriva copilului și că ar fi promovat strângerea de semnături pentru eliminarea băiatului din școală. Și asta pentru că, spun părinții copilului, profesoarei i-ar fi ”scârbă” de el. Andrei este acum elev în clasa a V a și a absolvit cu succes școala primară.

Părinții lui Andrei mai spun că dascălul le-ar fi sugerat să își transfere copilul din acea clasă încă din a doua săptămână a anului școlar, deși nu îl cunoștea pe băiat. Tatăl lui Andrei povestește că profesoara de geografie i-ar fi spus că nu are ce căuta la școala de masă, atâta vreme cât el nu poate să scrie. Asta chiar dacă, mai afirmă părintele, potrivit legii copiii ca Andrei trebuie să parcurgă învățământul de masă.

Părinților lui Andrei nu doar că le s-a sugerat mai mult sau mai puțin politicos să își mute copilul din acea clasa, dar mai mult, ei ar fi fost jigniți și de alți părinți care au coalizat cu profesoara de geografie. Iar unii chiar au recurs la amenințari

Se pare că deranjat de prezența copilului în clasa este și copilul profesorului/inspector de geografie, care este coleg de clasă cu Andrei. Și lui i-ar fi scârbă de Andrei pentru că stă cu limba afară. Mama băiatului spune că toate aceste întâmplări au lăsat urme adânci în sufletului copilului, iar acum el are nevoie de atenția unui specialist.

Profesorul și inspectorul de georgrafie, Mihaela Filip, respinge categoric toate acuzațiile părinților. Mihaela Filip spune însă că la materia pe care ea o predă în școală, Andrei are rezultate slabe.

În apărarea profesoarei a sărit și directorul unității de învățământ, care spune că Andrei nu a fost discriminat nici de profesori nici de alți părinți și că ar avea un comportament mai agresiv.

Camelia Vasilică recunoaște totuși de inspectorul de geografie și profesorul Mihaela Filip a fost ceva mai revoltată.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, instituția în care Mihaela Filip își desfășoară o parte din activitate spun că o comisie din cadrul instituției a mers la unitatea de învățământ unde au efectuat o anchetă.

Cazul lui Andrei a impresionat o țară întreagă.  Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a formulat o plângere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării împotriva inspectorului Mihaela Filip dar și a cadrelor didactice și a părinților care au coalizat.

Citeste si:

Facebook Comments