VIDEO! Instituție publică în care accesul se face sărind gardul

România este țara unde orice este posibil. Chiar și instituții publice în care se poate intra doar sărind gardurile împrejmuitoare. Și nu este o glumă. Se întâmplă chiar în municipiul Botoșani la Clubul Sportiv Școlar. Instituția cu o vechime de peste 40 de ani, aparținând Ministerului Educaţiei, a rămas fără cale de acces. De aproape un an s-a trezit înconjurată numai de proprietăți private. Începând de astăzi, profesorii, funcționarii și ocazional elevii pot intra în club numai sărind gardurile prin curtea Secției de Drumuri Naționale.

Clubul Sportiv Școlar din municipiul Botoșani este o instituție publică înființată în anul 1972 și se află în subordinea Ministerului Educației Naționale. Din anul 1980 funcționează într-o casă de lângă sediul Secției Naționale de Drumuri. Începând din această dimineață, instituția a rămas fără cale de acces. Și asta după ce a pierdut un proces cu proprietarul terenului, pe unde, până acum, directorul, elevii sau profesorii intrau în club.

Rămași fără cale de acces, profesorii și funcționarii clubului sar gardul din curtea Secției Naționale de Drumuri și Poduri. Tinerii sportivi care vin la Botoșani pentru diferite competiții organizate de club, nu vor mai fi cazați, tocmai pentru a nu fi nevoiți să sară garduri.

În momentul de față, aproape din toate părțile, clubul sportiv școlar este înconjurat de proprietăți private. Efectiv nu mai au pe unde să intre și să iasă.

Chiar și singurul loc pe unde apucă să sară gardurile, adică sediul Secției de Drumuri Naționale, este revendicat și este posibil să treacă și el în proprietate privată. Proprietarul terenului, pe unde să făcea accesul până în prezent spune că de opt ani se judecă cu Clubul Sportiv Școlar și că vrea să construiască pe acest teren.

În momentul de față șefii de la Clubul Sportiv Școlar umblă pe la toate instituțiile abilitate în speranța că vor găsi o soluție pentru a asigura calea de acces.

 

Citeste si:

Facebook Comments