VIDEO! Interesul bate doctrina

 

Traseismul politic revine la modă pe scena politică de la Botoșani! Un celebru membru al Partidului Național Liberal, care s-a evidențiat doar prin excursii exotice și prin apropierea de fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a plecat din PNL și s-a dus glonț, președinte la Partidul Mișcarea Populară Botoșani.

Este vorba de Radu Judele, fostul administrator public al Consiliului Județean, actual consilier județean ales pe lista PNL. Colegii liberali nu-i regretă plecarea, dar îi amintesc că nu și-a achitat cotizația de membru de partid de câteva luni.

Radu Judele este un personaj politic apărut în prim plan în anul 2012. A căpătat notorietate prin apropierea de Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean, anchetat acum de oamenii legii pentru fapte de corupție. Pentru Radu Judele, Florin Țurcanu a inventat un post de administrator public al județului, iar Judele a fost administrator, fără realizări notabile, timp de patru ani.

În anul 2016, acesta a câștigat un mandat de consilier județean din partea PNL. Activitatea sa a fost însă neobservabilă și aici. La sfârșitul săptămânii trecute, Judele a plecat din PNL și, surpriză, a fost ales președinte al partidului Mișcarea Populară.  Zgârcit de fel în declarații, Judele nu a făcut excepție nici astăzi.

Foștii colegi de partid nu pot decât să îi aplaude plecarea și constată, ce-i drept, cam târziu, că Radu Judele nu a adus niciun fel de plus PNL-ului. Deși Judele s-a afișat mereu ca fiind un afacerist de succes, cu mașini de lux, vacanțe exotice, colegii susțin că în ultima vreme a cam uitat să treacă pe la partid să își plătească cotizația.

Radu Judele a anunțat că demisionează și din funcția de consilier județean. Totodată, PNL Botoșani a mai pierdut membru. Este vorba de Ion Diaconu. Și acesta renunță la funcție pentru că s-a mutat la București iar distanța nu-i mai permite să ajungă prea des la Botoșani.

Locurile celor doi ar urma să fie ocupate de Ada Macovei, fost inspector școlar și de Magda Romana, consilier la cabinetul senatorului Costel Șoptică.

Citeste si:

Facebook Comments