VIDEO! Internetul bate AJOFM-ul

Botoșănenii preferă să își caute de muncă în ziare și pe internet și mai puțin să consulte lista pusă la dispoziție de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Oamenii spun că site-urile de anunțuri le sunt mai la îndemână și că le este mult mai ușor să găsească un job, iar unii dintre ei nici măcar nu au auzit de AJOFM.

În această săptămână angajatorii botoșăneni pun la bătaie aproape 800 de locuri de muncă, dar botoșănenii pot opta și pentru unul din cele peste 400 de joburi oferite în alte orașe ale țării.

La fiecare început de săptămână Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă pune la dipoziția botoșănenilor dornici să muncească sute de joburi. Iar oferta angajatorilor este destul de bogată. Se caută muncitori calificați, necalificați, oameni cu studii superioare și medii,  directori de instituții, ingineri, medici, dar și bucătari, brutari, zugravi sau vânzători.

Însă cu toate acestea, se pare că unii botoșăneni au alte căi de a se informa când vine vorba de găsirea unui loc de muncă.Dar ce nu știu aceștia este că, locul de muncă găsit prin AJOFM are și anumite beneficii.

Teodor Dimitriu, Director AJOFM Botoșani spune că, spre exemplu, cei care aleg să lucreze în alte județe din țară au un avantaj foarte mare: li se oferă chirie și cazare.

Odată cu începutul lunii august, AJOFM Botoșani a demarat și procedurile pentru începerea cursurilor de calificare.

 

 

 

 

 

Citeste si:

Facebook Comments