Învățământ botoșănean după model german

Modelul german implementat în şcolile din Botoşani.

Inspectoratul Şcolar Judeţean este implicat într-un proiect prin care primește consultanță gratuită din partea unor experți în educație din Germania. Practic atât nemții vor învăța despre sistemul de învățământ românesc, dar și botoșănenii vor încerca să folosească modelele germane cele mai eficiente în sistemul educațional actual. Parteneriatul a debutat anul trecut și se axează în special pe o mai bună relaționare între părinți și școală dar și o mai eficientă orientare profesională folosind modele vest-europene, adaptate bineînțeles realităților românești.

Mai mult decât atât, șefii de la Inspectoratul Școlar speră să găsească soluții pentru revigorarea învățământului profesional. În acest scop este pregătit un parteneriat cu unități de învățământ similare din zona Hamburgului.

Totodată la Botoșani au sosit în acest weekend experți germani pentru ca acest proiect să prindă și mai mult contur. În special este vorba despre expertul german Ursula Tiedemann. Aceasta explică în câteva cuvinte care este scopul acestui proiect.

Alături de Ursula Tiedemann la Botoșani a venit și reprezentantul unei școli din Hamburg. Aceasta a reliefat avantajele și mai ales caracteristicile principale ale învățământului german. Acestea ar putea fi implementate și la Botoșani.

În cadrul proiectului sunt implicate 23 de unități școlare din Botoșani. În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere și întâșniri interactive între părinți, profesori, elevi dar și experții germani.

 

Citeste si:

Facebook Comments