VIDEO! Învestire emoționantă la Biserica Pacea

Emoții aparte trăite duminică, la Parohia Pacea! Zeci de enoriași au fost prezenți la un moment marcant pentru Biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului”. Părintele protopop, Lucian Leonte, l-a învestit în funcție pe preotul Marian Macuc, care a reușit să obțină această parohie prin concurs, după pensionarea părintelui Gheorghe Andrișescu.

Moment de sărbătoare în Parohia Pacea! Cu bucurie și credință, zeci de enoriași au venit să își cunoască noul preot paroh. Tânăr, dar cu o voință de fier și cu determinare să își ajute semenii, preotul Marian Mihai Macuc, a părăsit Parohia Manolești Vale, locul unde a slujit mai bine de un deceniu, iar de duminică este preot paroh la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului”.

După Sfânta Liturghie, preotul Macuc a fost prezentat enoriașilor de către părintele protopop, Lucian Leonte, iar prezenți la ziua binecuvântată au fost părintele arhimandrit Nicodim Petre, Consilier al Arhiepiscopiei Iașilor dar și preotul Constantin Macuc, protopop la Protopopiatul Săveni .

Părintele protopop Lucian Leonte,a menționat succint numeroasele activități în folosul semenilor, desfășurate de părintele Marian Macuc. Părintele a obținut sponsorizări și a trimis în tabere sute de copii sărmani, a oferit burse sociale, a ajutat zeci de oameni fără posibilități cu hrană, haine, medicamente și lemne, iar pentru câteva familii a reușit chiar să construiască case.

Preotul a realizat peste 100 de emisiuni la postul Somax Tv, emisiuni în cadrul cărora a prezentat parohii și mănăstiri din județ, iar misiunea lui continuă.

Părintele Macuc va face echipă cu preoții Gheorghe Andrișescu și Eugen Vornicu, care s-au pensionat, dar rămân în activitate.

La slujba specială au fost prezenți și apropiați ai părintelui Marian Macuc, preoteasa Ana Maria, mama preotului, fetița acestuia, rude și mulți prieteni.

La sfârșit, enoriașii au cântat la mulți ani pentru preoții Andrișescu și Vornicu, care își sărbătoresc luna aceasta ziua de naștere.

Îl felicităm pe colegul nostru, preotul Marian Macuc, și ne rugăm să îi dea Dumnezeu putere să își urmeze misiunea !

Citeste si:

Facebook Comments