VIDEO! Investiții anunțate în sistemul sanitar la Botoșani

La Botoșani, se anunță investiții masive în sistemul sanitar. Mai precis, șefii județului, spun că atât la Maternitatea dar și la Secția de Pediatrie ambulatoriile vor fi dotate la standarde europene. Mai mult decât atât, Unitatea de Primire a Urgențelor va intra într-un amplu proces de reabilitare și dotare, pe fonduri europene. La toate acestea se adaugă și alte investiții prin proiecte transfrontaliere.

Toată lumea știe că educația și sănătate sunt Cenușăresele României când vine vorba de investiții. Șefii de la Consiliul Județean spun însă că sistemul sanitar este o proprietate la Botoșani și că deja au început să investească în aparatură.

Totodată a fost aprobată cererea pentru finanțarea unui proiect important de reabilitare și dotare completă a Unității de Primire a Urgențelor. Banii vor veni din fonduri europene.

Vicepreședintele Consiliului Județean spune că mai sunt și alte planuri de investiție în domeniul sănătății. În momentul de față se lucrează la două proiecte de reabilitare a ambulatoriului de la Maternitate dar și de la Spitalul de Pediatrie.

Totodată prin fonduri transfrontaliere, România-Republica Moldova va fi dotată cu aparatură și reabilitată secția de cardiologie a Spitalului Județean ”Mavromati”.

 

Citeste si:

Facebook Comments