VIDEO! Investiții cu bani europeni

În timp ce în municipiul Botoșani, investițiile sunt paralizate, la aproape 40 de kilometri distanță, în Săveni, ajung sute de mii de euro, bani europeni, iar micul orășel se dezvoltă văzând cu ochii. A fost deschis un cinematograf, s-a construit o bază sportivă, s-au reabilitat străzi, iar în scurt timp va începe reabilitarea totală a liceului din oraș. Un proiect îndrăzneț îl reprezintă și montarea panourilor fotovoltaice.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, s-a aprobat un proiect în vederea reabilitării liceului. În prezent, în Primărie se lucrează la un proiect de amploare în ceea ce privește regenerarea urbană.

Din fondurile Primăriei, la Săveni s-au pus bazele unui proiect cu panouri fotovoltaice. S-au prins deja în buget 150 000 de euro.

Pentru acest proiect a fost achiziționat deja studiul de fezabilitate, iar în cursul acestui an vor începe lucrările. Săveniul este singurul oraș din județ care implementează acest proiect, iar instituțiile publice din oraș nu vor mai plăti energia electrică.

Relu Târzioru susține că în curând va fi reabilitată și piața agro-alimentară și construită o cantină de ajutor social.

Citeste si:

Facebook Comments