VIDEO! Investiții importante în județul Botoșani

Zece săli de sport şi un bazin de înot, cămine culturale, şcoli, grădiniţe şi ANL-uri. Acestea sunt obiectivele de investiţii prezentate azi, în conferinţă de presă, de reprezentanţii Partidului Social Democrat. Unele dintre ele sunt deja în construcţie, fiind începute anul trecut. Altele sunt la stadiul de dosare, fiind programate să înceapă în 2018. Drumurile sau structura de rezistenţă a teatrului Mihai Eminescu sunt în această situaţie.

Potrivit parlamentarilor PSD, judeţul stă bine când vine vorba de drumuri. Anul trecut, din aproximativ 350 de kilometri de drumuri naţionale ce trec prin judeţ, s-au reparat 100 şi cam tot atâţia vor fi reabilitati şi în următorii doi ani. Aproximativ 90% din infrastructura rutieră naţională ce trece prin Botoşani va fi modernizată astfel, până în 2020. Potrivit senatorilor şi deputaţilor social democrați, acestora li se adaugă şi drumul Botoşani Târgu Frumos, pentru care urmează ca dosarul să fie publicat pe platforma de licitaţii publice.

Totodată, reprezentanţii PSD au ţinut să facă o retrospectivă a investiţiilor în sălile de sport din comunele şi oraşele judeţului. Puţin până la finalizare mai au sălile de sport din Săveni, Darabani şi Tudora. În acelaşi timp, se pregătesc şi altele, la Curteşti, Mitoc, Cordăreni şi Broscăuţi iar la Dorohoi un bazin de înot.

În plus, tot la Săveni se va construi şi un complex sportiv iar în alte câteva comune stau să înceapă lucrări la căminele culturale. La toate acestea se adaugă şcoli şi grădiniţe în comunele din jurul municipiului Botoşani, în mijlocul căruia este teatrul Mihai Eminescu, care are o problemă cu structura de rezistenţă.

Bani sunt şi pentru locuinţe, mai spun parlamentarii, pentru tineri ori specialişti sau sociale. Aproximativ 250 de contracte de finanţare se vor aduna până la sfârşitul lunii mai, spune presedintele PSD.

 

Citeste si:

Facebook Comments