VIDEO! Investiții în apă potabilă criticate de consilieri

Gafele de pomină cu investițiile de la Nova Apaserv au ajuns din nou în atenția aleșilor locali. Consilierii județeni au criticat din nou modul în care s-a aplicat proiectul privind alimentarea cu apă a comunei Vorona dar și a localităților învecinate.

Este vorba despre un proiect de coșmar, în care s-au pierdut peste 10.000 de euro după ce firma care trebuia să le tragă apă voronenilor a plecat și nu s-a mai întors. În aceste condiții, aleșii locali continuă să ceară explicații privind vinovații dar și soluțiile de urmat.

Consilierii județeni întâlniți astăzi în cadrul unei ședințe ordinare au cerut din nou lămuriri privid eșecul investiției de la Vorona. Mai precis este vorba despre un proiect cu fonduri europene pentru alimentarea comunei dar și a localităților limitrofe cu apă. Firma care a câștigat licitația a abandonat între timp lucrările și s-au pierdut peste 10.000 de euro.

În acest moment societatea Nova Apaserv se află în litigiu cu firma care trebuia să le facă rețea de apă potabilă voronenilor. Consilierul local Sergiu Marian i-a cerut delegatului Consiliului Județean la Nova Apaserv să ofere lămuriri privind această situație.

Iulian Micu, delegatul județului la societatea de apă și canalizare susține că a depus deja o solicitare în acest sens la Nova Apaserv și adaugă că în cel mai scurt timp va prezenta un raport privind neregulile din cadrul acestui proiect.

La rândul său șeful județului, Costică Macaleți a criticat modul în care s-a gestionat situația în cazul acestui proiect, mai ales că nu este singura investiție unde lucrurile scârțâie din punct de vedere al logicii și eficienței.

Citeste si:

Facebook Comments