Investiții în derulare de peste 2 milioane de euro în modernizarea comunei Lunca

Investiții în derulare de peste 2 milioane de euro în modernizarea comunei Lunca

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a annțat astăzi că în urma aprobării proiectelor promovate prin Programul Național de Dezvoltare Locală de către Ministerul Dezvoltării Regionale în comuna Lunca sunt în acest moment în diferite faze de realizare, investiții de peste 2 milioane de euro.

Așa cum ne-am luat angajamentul în 2016 când am candidat pentru Parlament, ne ținem de cuvânt și susținem modernizarea fiecărei localități din județul nostru. În urma proiectelor aprobate, în Lunca se derulează investiții în toate domeniile prioritare pentru această comună: infrastructură rutieră, sanitară și educațională. Sunt banii necesari pentru finalizarea fiecărui obiectiv pentru care s-au început lucrările. Alături de colegii mei de la PSD Botoșani și de domnul primar vom urmări permanent modul de realizare a investițiilor și vom încerca să acordăm sprijin în cazul în care vor exista blocaje din punct de vedere al birocrației”, a declarat Doina Federovici.

În ceea ce privește infrastructura rutieră locală, au fost asfaltate mai multe tronsoane de drum în satele Lunca, Stroești, Stănești și urmează cele din satul Zlătunoaia. Totodată este aproape finalizată construcția podului din beton armat peste râul Sitna situat pe DC41B din Lunca.

De asemenea, s-au început lucrările la ridicarea dispensarului medical din satul Zlătunoaia și la reconstrucția Școlii Primare Paisie Olaru din satul Stroești.

Pe lângă obiectivele finanțate prin fonduri guvernamentale, primarul comunei Lunca, Marcu Marcel a reușit în acest mandat să aloce fonduri din bugetul local pentru reabilitarea școlii primare din satul Bâznoasa, grădinița Princhidelul din satul Lunca, amenajarea unui teren de sport pentru școala gimnazială din Lunca și modernizarea căminelor culturale din Zlătunoaia și Lunca.

În prima etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală, edilul comunei Lunca a obținut finanțare pentru asfaltarea dumurilor locale DC40, DC41 și DC 41A de pe raza satului Lunca.

Domnul primar la fel ca mulți alți aleși locali din județul Botoșani a înțeles că este nevoie de implicare, de muncă și de proiecte pentru a reuși să dezvolți o localitate și să le oferi locuitorilor acces la servicii publice de calitate. Echipa PSD este determinată să ducă până la capăt programul de guvernare și să pună în aplicare toate angajamentele asumate, de la majorarea veniturilor până la realizarea de investiții. Am constatat că sunt colegi de la alte partide care ne ceartă și se opun construcției unor obiective de interes local. Dânșii să rămână cu toate criticile, în timp ce noi ne ocupăm de rezolvarea problemelor din fiecare localitate”, a subliniat președintele PSD Botoșani.

Senatoarea social-democrată Doina Federovici împreună cu subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Angel Gheorghiu au efectuat o vizită de lucru în comuna Lunca pentru a vedea care este stadiul obiectivelor de investiții aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Citeste si:

Facebook Comments