VIDEO! Invitați de renume la Zilele Nordului

Nordul Moldovei se transformă pentru al cincilea an la rând în scenă de festival.Organizat la Darabani și în comunitățile învecinate, ediția din acest an a Zilelor Nordului va avea loc în perioada 30 august – 02 septembrie și îi va avea ca invitați pe Subcarpați și Toulouse Lautrec, alături de alte zece trupe de DJ din țară, pe Elisabeta Lipă, Sorin Onișor sau Leonard Azamfirei. Concertele din cadrul acestui eveniment de anvergură vor avea loc în Poiana Teioasa și în curtea Conacului Balș de la Darabani.

Cinci zile de festival cum nu s-a mai organizat vreodată în județul Botoșani. Asta îi așteaptă pe cei care vor participa și în acest an la evenimentul ”Zilele Nordului”, aflat deja la cea de-a V a ediție. Capul de afiș pentru concerte este cunoscuta trupă Subcarpați, dar pe scena festivalului vor mai urca formații precum Sidewalk Troubadours, Toulouse Lautrec, Le Minion,  Pinholes sau The Kryptonite Sparks.

Pe lângă muzică, programul festivalului mai cuprinde tururi ghidate la Marea Nordului și Ștefănești – locul nașterii lui Ștefan Luchian, la Siret – vechea capitală a Moldovei – și în Botoșani, orașul Domințelor.

Și în acest an o deja tradițională conferință cu personalități născute în regiune, Întâlnirile Nordului, la care participă în acest an Elisabeta Lipă, multipla campioană olimpică și mondială, Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și Camelia Cazacu, fondatoarea Clubului Copiilor Români din Dublin.
Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, a Primăriilor și a Consiliilor Locale din Darabani și Pomârla.

Pentru necunoscători, Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, cel mai nordic oraș din țară, aflat pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

Accesul la festival va fi gratuit, iar cei interesaţi pot rezerva locuri pe site-ul zilelenordului.ro.

 

Citeste si:

Facebook Comments