Iohannis amână desemnarea noului premier după Crăciun. Dragnea: Am aflat de la televizor, poate vrea să discute mai mult cu Shhaideh

Iohannis amână desemnarea noului premier după Crăciun. Dragnea: Am aflat de la televizor, poate vrea să discute mai mult cu Shhaideh

Desemnarea noului premier va fi făcută după Crăciun, în urma unor noi discuţii cu reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE-UDMR, a declarat joi Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu PMP şi Grupul Minorităţilor.

În urma întrevederii cu şefului statului, PSD prin Liviu Dragnea a propus-o premier pe Sevil Shhaideh, fost secretar de stat şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi angajată o lungă perioadă în Consiliul Judeţean Constanţa, sub mandatul lui Nicuşor Constantinescu.

Propunerea este susţinută de ALDE şi de UDMR, în timp ce PMP şi USR se opun, Traian Băsescu venind chiar cu propunerea lui Eugen Tomac şi invocând motivul că Shhaideh, deşi este o bună profesionistă, are experienţă politică zero şi ar fi doar o interfaţă pentru Liviu Dragnea. „Am aflat de la televizor ca şi dumneavoastră. Probabil că vrea să discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh”, a declarat Liviu Dragnea, la nici 15 minute de la anunţul preşedintelui.

Consultările s-au încheiat, precizez, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP, pe domnul Tomac. Între timp s-a constituit o coaliţie în Parlament, formată din PSD-ALDE-UDMR. În consecinţă, în zilele următoare voi avea discuţii cu acestea, iar desemnarea va avea loc după Crăiciun“, a declarat joi preşedintele.

Citiți continuarea articolului pe www.gandul.info

Citeste si:

Facebook Comments